Вміст коріння кульбаби багатий різноманітними речовинами, включно з кальцієм, калієм, залізом, фосфором, магнієм, міддю, селеном, цинком, а також вітамінами А, С, Е, В, каротином, глікозидами, флавоноїдами, полісахаридами, інуліном, холіном, сахарозою, органічними кислотами та багато чим іншим.
Коріння кульбаби, багате на білок, може скласти конкуренцію вівсу, пшениці та іншим злаковим культурам.
Препарати, засновані на коренях кульбаби, широко застосовують як жовчогінні, сечогінні, протизапальні засоби. Вони мають властивості легкого жарознижувального, розріджують мокротиння, полегшують біль і спазми, а також заспокоюють нервову систему.
Корисні властивості кореня кульбаби знайшли застосування під час лікування багатьох захворювань, як-от холецистит, гепатит, цистит, спастичний коліт, знижена кислотність шлункового соку, хронічний закреп, мастопатія, подагра, артрит, екзема, фурункульоз, цукровий діабет, атеросклероз, анемія, порушення сну й остеопороз.
Кульбабу широко використовують у народній медицині в сумішах з іншими цілющими рослинами, що посилює її цілющі властивості.
Умови зберігання: рекомендується зберігати за температури від +3°С до +20°С і відносної вологості повітря не більше 70%.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 25 г |
Склад | корень одуванчика |
- Ціна: 14 ₴