Діоптри
Оглядове скло, що дозволяє контролювати процес дистиляції - діоптр, окрім цього виконує кілька важливих функцій. Зменшити температуру, контролювати піноутворення та витікання браги в чистий розчин можна завдяки діоптру.
Як і кожна деталь дистиляційного апарату, діоптри мають важливе значення для рівномірного протікання процесу. Ви зможете проконтролювати попадання браги в холодильник, утворення піни та вбережете потрапляння піни в готовий дистилят. Таким чином, кінцевий продукт матиме приємний смак та аромат без зайвих домішок.
- 285Немає в наявності690 ₴+380 (63) 792-94-22
- +380 (98) 076-84-22
- +380 (66) 031-58-31
- 1427Немає в наявності1 399 ₴+380 (63) 792-94-22
- +380 (98) 076-84-22
- +380 (66) 031-58-31
- 1524Немає в наявності1 790 ₴+380 (63) 792-94-22
- +380 (98) 076-84-22
- +380 (66) 031-58-31
- 06255Немає в наявності650 ₴+380 (63) 792-94-22
- +380 (98) 076-84-22
- +380 (66) 031-58-31
Застосування діоптра
Звичайно, професійні винороби знають, що діоптр - це не просто скляне вікно для того, щоб спостерігати за кипінням браги. Саме цей комплектуючий прилад застосовується для вирішення різноманітних завдань майстра, що прагне приготувати ідеальний напій.
Зазвичай місце розташування діоптра - зверху бака, щоб бачити, що відбувається та контролювати процес. Цей прилад кріпиться з допомогою клампового з’єднання. Після використання діоптра необхідно промити кожну деталь під проточною водою, висушити та скласти назад.
Які функції виконує діоптр?
- Допомагає розвантажувати колону. Вихідна пара, що має більшу швидкість, може заважати стікати флегмі, яка рухається по стінках бака з меншою швидкістю. Співвідношення пари та флегми забезпечує оптимальне протікання процесу.
- Надмірно нагріта брага і швидкість випаровування спирту спричиняє утворення піни, яка не встигає стікати назад в бак, стікає в дефлегматор, а отже, потрапляє в розчин, якість якого значно знижується. Якщо ви спостерігаєте такий процес, варто зменшити або припинити на деякий час нагрівання браги.
- Піна, що утворюється в процесі нагрівання браги, своїми бризками може сягати колони, а отже зіпсувати або значно знизити якість кінцевого продукту.
- Тут зручно підвісити ароматичні спеції, трави, що надають напою особливого аромату.
- Вставивши додатковий елемент під назвою “насадка Панченкова”, можна отримати додаткове очищення, а як наслідок - покращений смак напою.
- Запотіле скло діоптра скаже про те, що пора змінити посудину для збору “тіла” на посудину для “хвостів”.