Береза - це деревна рослина, одна з найцінніших природних дарів, завдяки вмісту в її бруньках вітамінів РР, С, каротину, флавоноїдів і сапонінів, що робить їх природним джерелом поживних речовин.
ОСНОВНІ ВЛАСТИВОСТІ:
- Компенсує дефіцит вітамінів в організмі.
- Підвищує стійкість організму до різних впливів.
- Сприяє виведенню токсинів з організму.
- Перешкоджає утворенню холестеринових відкладень на стінках артерій.
- Нормалізує обмін речовин.
- Має сечогінну та жовчогінну дію.
- Проявляє протизапальні властивості.
РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ:
Рекомендується вживати як дієтичну добавку для загального зміцнення організму, а також у таких випадках:
- У разі сечокам'яної хвороби.
- У разі хронічних захворювань нирок і запалень сечового міхура.
- У разі гіпо- та авітамінозів.
- У разі набряків серцевого походження.
- У разі атеросклерозу.
- Для нормалізації процесів травлення за виразки шлунка.
- У комплексній терапії захворювань печінки як жовчогінний засіб.
СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ:
1 чайну ложку березових бруньок залити 1 склянкою гарячої води, дати настоятися 10 хвилин. Приймати в теплому вигляді по 1 склянці 3 рази на день перед їдою.
ПРОТИПОКАЗАННЯ:
Індивідуальна непереносимість компонентів препарату, вагітність, період лактації, дитячий вік до 14 років. Перед початком прийому рекомендується проконсультуватися з лікарем.
Рецепт спиртової настоянки на березових бруньках:
Спиртова настоянка на березових бруньках - це напій із ніжним ароматом свіжості та бадьорості, що додає відчуття весняної пори і пожвавлення природи. Настоянка на березових бруньках, приготована на самогоні, стане чудовим подарунком для вашої другої половинки або чудовим доповненням до застілля в колі друзів і знайомих. В Інтернеті можна знайти лише кілька рецептів, тому вперше я вирішив приготувати настоянку суто на березових бруньках без додавання інших спецій і прянощів, але з невеликим додаванням меду для солодкості. Для приготування настоянки знадобляться:
- Бруньки берези - 3 чайні ложки.
- Мед або цукор (за бажанням) - 0,5 столової ложки.
- Дистилят (40%) або горілка - 0,5 літра.
Березові бруньки промити під струменем холодної води, потім промити кип'яченою водою і покласти в скляну банку. Залити бруньки спиртовою основою і помістити в темне тепле місце на 7-10 днів. Після цього процідити через чотири шари марлі й залишити в скляній тарі для відпочинку напою. Настоянка березових бруньок на горілці готова, можна наливати.
Колір напою вийшов схожим на чай з легким відтінком зелені. В ароматі відчувається деревна нотка з явним ароматом березових бруньок. Настоянка має м'який і легкий смак з яскраво вираженим березовим ароматом.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 25 г |
Склад | бруньки берези сушені |
- Ціна: 19 ₴