Кмин - це цінна рослина родини зонтичних, схожа з кропом: тонке стебло, невеликі квіти, довгасте коричневе насіння з терпким смаком і ароматом. За походженням кмин пов'язують із Середземномор'ям та Індією, але нині його культивують у багатьох регіонах Європи.
Кмин - не тільки приправа, а й цінний продукт завдяки багатому складу, що містить вуглеводи, білки, жири, харчові волокна, фолієву кислоту, тіамін, а також вітаміни А, Е, С і макро- та мікроелементи.
Цю рослину широко використовують у кулінарії, народній та офіційній медицині, а також у косметології. У кулінарії кмин застосовується у вигляді листя, насіння і кореня. Насіння відмінно поєднуються з хлібобулочними виробами, салатами, м'ясними та рибними стравами, супами, соусами, а також при приготуванні пива і квасу.
Не тільки смакові якості роблять кмин цінним - він також уповільнює псування продуктів і запобігає появі цвілі. У медицині кмин чинить тонізуючу дію, корисний у разі розладів шлунка, здуття, безсоння, покращує кровообіг і прискорює обмін речовин. Також кмин позитивно впливає на стан волосся.
Однак слід пам'ятати, що, як і будь-яка спеція, кмин може бути шкідливим у деяких випадках: не рекомендується за жовчнокам'яної хвороби, цукрового діабету, гастриту, а також вагітним жінкам, жінкам-годувальницям.
Якщо ви зацікавлені в придбанні високоякісного насіння кмину за доступною ціною, запрошуємо відвідати наш інтернет-магазин.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Фінляндія |
Тип спецій | Кмин |
Вага | 25 г |
Склад | семена тмина |
- Ціна: 9 ₴