Освітлювач вина, сусла Alcotec Mega Klar 25 літрів
Alcotec Mega Klar швидкий і сильний, двокомпонентний професійний препарат для освітлення. Ідеально підходить для освітлення сусла і білих вин.
Винороби застосовують Alcotec Mega Klar для освітлення бражки. Ефективно облягає дріжджову карту, водночас усувається неприємний запах дріжджів, сусло куди освітлиться, готовий питний дистилят буде куди вищої якості.
- Час освітлення приблизно 24 години.
- Об'єм пакета розрахований на 25 літрів.
- У складі Mega Klar — кремнієвий попіл, хітозан.
- Виробник — Великобританія
Застосування
Осаджує дріжджову карту, усуває будь-який неприємний запах, освітлює до прозорості. Цей засіб працює за принципом бентоніту, але має набагато кращиq ефект.
Якщо Вам не потрібен такий великий об'єм, і Ви хочете заощадити, Ви можете розділити ці компоненти по пляшечках, і використати на кілька разів, набираючи потрібну кількість медичним шприцом.
Для отримання якіснішого напою необхідно очищати не тільки готовий дистилят, але й сусло перед переганянням. Річ у тім, що в бразі містяться частинки «мертвих» дріжджів та інші щільні суспензії, очищення від яких неабияк покращує якість кінцевого продукту. Адже під час нагрівання цей дріжджовий осад утворює сполуки з неприємним запахом, що також може зіпсувати й смак продукту. Ці продукти бродіння дріжджів дуже дрібні, і позбутися їх за допомогою звичайного проціджування не вийде.
Тому освітлення сировини неабияк покращує якість напою. І так, розпочнемо по черзі. Перед початком освітлення відбродило сусло необхідно дбайливо злити з дріжджового залишку в стерильну ємність. І зробити процес дегазації, тобто видалити вуглекислий газ із сировини. Дегазація мінімізує активне утворення піни під час нагрівання розчину. Прибрати вуглекислий газ із пшениці можливо у разі ретельного перемішування упродовж 2-8 годин.
Після дегазації потрібно вилити в закваску вміст пакета «А», ретельно перемішати та залишити протистояти на 2 години. У пакеті «А» міститься попіл кремнієвої кислоти, він відповідальний за освітлення сусла, тобто прибирає залишки бродіння дріжджів і сторонні домішки, які роблять брагу каламутною, у такий спосіб поліпшується якість майбутнього напою.
Після 2-годинного інтервалу додавайте вміст пакета «В», у якому є хітозан. Це активна речовина, яка садить на дно всі дрібні продукти бродіння. Вступаючи в реакцію з залишками дріжджів, хітозан пов'язує їх у колоїдні сполуки, які поступово відсаджуються на дно. Перемішайте акуратно закваску, намагаючись не зачіпати осад. Залиште сусло на 24-48 годин до повного освітлення.
Найбільш оптимально, якщо ємність буде захищатися в прохолодному місці. Після закінчення терміну відстоювання необхідно злити рідину з осаду. Тепер Ваше сусло готове до подальшої перегони та дасть чудовий результат.
Основні | |
---|---|
Виробник | Alcotec |
Країна виробник | Великобританія |
Вага | 65 г |
- Ціна: 87 ₴