Ванільний стручок являє собою недозрілий плід рослини із сімейства Орхідні, відомого як рід Ваніль. Його витончений аромат, який набуває завдяки короткому процесу бланшування і тижневої ферментації, робить цю пряність неповторною. Головним чином, ваніль використовується для створення кремів, мусів, морозива та інших десертів.
Справжній аромат ванілі, що виходить зі стручків, не має собі рівних навіть серед найякісніших ароматизаторів. У тропічних країнах, де панує жаркий і вологий клімат, культивують рослини роду Ваніль, оскільки це основна умова для їхнього процвітання. Стручки збирають, коли вони ще недозрілі, а потім проводять коротке бланшування. Після цього починається процес ферментації, який триває тиждень, і подальша тривала сушка плодів. Тільки після цього ваніль набуває своїх характерних ароматичних властивостей, за які вона і цінується в усьому світі.
Якісний ванільний стручок має бути м'яким, злегка скрученим і мати маслянисту текстуру при обмацуванні. Його унікальний, екзотично солодкий аромат і характерний гоструватий смак з натяком на гіркоту роблять його неперевершеним для кондитерів по всьому світу. Завдяки стручкам ванілі створюються вишукані креми, суфле, муси, желе, а також такі популярні десерти, як ванільне морозиво, чизкейки, солодка випічка та багато іншого.
Інтернет-магазин "Ферментація" пропонує ванільні стручки довжиною від 13 до 17 сантиметрів вагою 3-4 грами за найвигіднішими цінами з доставкою по всій Україні.
Важливо! Ціна зазначена за 1 стручок!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Уганда |
Тип спецій | Ваніль |
Вага | 3 г |
Склад | стручки ванили |
- Ціна: 99 ₴