Перець духмяний горошком (PIMENTA DIOICA) являє собою висушені недостиглі плоди, які набувають характерних рис після процесу сушіння. Ці плоди починають свій шлях у вигляді синьо-зелених ягід, а після висушування перетворюються на шорсткі бурі горошини, які перевищують розміри перцю чорного і містять до 4% ефірної олії. Розмір горошин коливається від 3,5 до 9,5 мм.
Характеризується духмяний перець пряним ароматом і гостро-пікантним смаком, який нагадує суміш чорного перцю, гвоздики, мускатного горіха і кориці.
Ці горошини знаходять застосування в різноманітних стравах: їх додають до супів, юшки, м'ясних та овочевих рецептів, риби, соусів і маринадів. Без них не обходиться виготовлення ковбас, сардельок, сосисок, сальтисонів і паштетів, де вони виступають важливим компонентом. Також запашний перець використовується при створенні пудингів, пряників, печива, кексів і навіть ячмінного вина. Він надає особливого аромату смаженому м'ясу, особливо тому, яке приготоване з дичини.
- Форма: кулясті плоди з шорсткою поверхнею
- Розмір: 3,5 - 9,5 мм (можливе калібрування за розміром)
- Колір: темно коричневий (бурий)
- Смак: пекучий, без сторонніх присмаків
- Запах: пряний
- Тип сушіння: природна / машинна
- Комерційна група: частково очищений / очищений
- Категорії якості (у розрізі вмісту ефірних олій): А/В
- Країна походження: Мексика
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Мексика |
Тип спецій | Перець духмяний |
Вага | 25 г |
- Ціна: 30 ₴